Trecute

proiecte


Vizita de Craciun: Clubul Lions Femei, Clubul Rotary Arad si Clubul Rotary Cetate Arad – 2013

Ne dorim sa facem o traditie, ca in fiecare an de Craciun sa mergem in vizita la celelalte cluburi aradene al caror scop este comun cu al nostru.

In acest an, Cluburile Lions Femei Arad, Clubul Rotary Arad si Clubul Rotary Cetate Arad au fost vizitate de catre membrii nostri, care le-au inmanat cosuri pline cu bunatati in speranta ca anul urmator sa fie unul bogat pentru toata lumea.


Daruri de Crăciun – 2013

Sub aceasta egida ne-am alaturat tuturor actiunilor de Craciun de care am auzit si la care am putut da o mana de ajutor. A fost o luna extreme de aglomerata, dar in cele din urma, cel mai mult a contat sa aducem bucurie si zambete in casele celor mai putini norocosi decat noi.

Am inceput printr-o actiune impreuna cu FC UTA si Clubul Suporterilor UTA. S-au dus pachete de alimente ( carne, faina, ulei), dulciuri, haine, jucarii si alte cadouri unor familii nevoiase din Sambateni si Arad si unei Casa de copii de tip familial din Cicir.

A urmat primul proiect comun Rotaract Club Arad si Rotaract Club Cetate Arad care l-au adus pe Mos Craciun mai devreme la copii de la Scolile Generale Nr.2 si Nr .8 din Arad . Copii au pregatit colinde si poezii pe care i le-au spus Mosului cu emotie in glas fiind rasplatiti cu cadouri binemeritate. Rotaract Arad si Rotaract Cetate Arad, impreuna cu actorul aradean Constantin Florea au fost ajutoarele de pret ale Mosului in acest an.

Urmatoarea actiune, facuta cu sprijinul Asociatiei Pro Prietenia, a constat in haine si produse de igiena donate Centrului de zi Oituz din Arad intr-o friguroasa zi de iarna. Produsele au fost mult asteptate si suntem siguri ca necesitatea a fost doar partial acoperita.

Nici in ultima zi a anului nu am stat linistiti si am vizitat o familie defavorizata din Zimand, si nu oricum, ci cu portbagajul plin de jucarii si haine mult asteptate.

Servind acelasi deziderat,proiectul s-a dovedit un exemplu de buna colaborare, depasirea diferentelor pentru scopul comun al caritatii, educatiei, cultural si nu in ultimul rand al prieteniei.


 Colaborare cu ARED: – “Maratonul Mos Craciunilor”  – 2013

Maratonul Mos Craciunilor este un eveniment organizat de ARED, Primaria Arad si Asociatia Educatio in colaborare cu Politia Locala Arad si Clubul Sportiv Experienta Multisport, aflandu-se in 2013 la cea de-a IV-a editie. Rotaract Club Arad a fost unul dintre cei 3 sponsori principali, fiecare contribuind cu 2000 de lei pentru o destinatie aleasa. Noi ne-am indreptat catre Casa de Copii din Cicir, iar sponsorizarea facuta a fost sub forma de hainute pentru cei mai mici si cei mai mari.


Colaborare cu “Alternativa Curticeana” – “Si noi avem Talent Mosule” – 2013

Rotaract Arad a participat de Ziua Volutnariatului, 05,12,2013 la “Și noi avem talent, Moșule!”, un concurs de talente organizat de Alternativa Curticeană în cadrul Centrului de îngrijire de zi Curtici.

Fiecare copil de la Centrul de zi a pregătit la alegere un moment artistic care este supus la vot. Pentru corectitudinea competiției și pentru a nu se putea influența sub niciun fel rezultatul, clipurile video filmate au fost supuse la vot pe pagina de facebook a asociației ”Alternativa Curticeană”. Moș Crăciun le-a premiat efortul depus și a adus bucurie în sufletele lor. Toți copii, cu vârste cuprinse între 7-13 ani care provin din familii defavorizate, i-au recitat moșului o pozie,au cântat sau au spus o rugaciune pentru a primi cadouri.Centrul de îngrijire de zi Curtici este un serviciu pentru protecţia copilului, a cărui misiune este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea a 20 de copii, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională etc. În fiecare zi ajung la Centru după școală unde primesc o masă caldă, își fac temele și se joacă.Rotaract Club Arad susține tinerele speranțe și sprijină orice efort care vine în dezvoltarea personală a copiilor și nu numai. Îi felicitam pe cei de la Alternativa Curticieană pentru șansa oferită copiilor și suntem alături de ei, atât fizic, cât si cu sufletul. Răsplata din partea noastră a venit sub formă de hainuțe de la Moș Crăciun.


Sustinere AHNR – 2013

Dupa cum ne-am obisnuit in fiecare an, Seara Lumanarilor directioneaza o parte din fondurile stranse AHNR.

Indemnizatia oferita pentru ei in perioada de iarna 2013 a fost de 70 de lei pentru plata facturii telefonice. Ajutorul de 160 de lei – pentru persoanele cu handicap usor, 230 de lei – pentru persoanele cu handicap mediu si respectiv 290 de lei – pentru personale cu handicap grav –  nu le-a fost acordat din octombrie si nu s-a stiut daca si cand il vor primi. Mai mult, persoanele cu handicap grav aveau dreptul la 620 de lei/ luna pentru plata unui ingrijitor permanent, suma care, din nou, nu s-a primit din octombrie.

Fondurile sociale orientate catre ei ca urmare a Serii Lumanarilor nu s-au orientat catre un lux precum cadouri de Craciun, ci s-au orientat  catre nevoile lor imediate de hrana si medicamente. In 2013 suma de 5000 de lei a fost folosita pentru achizitionarea pachetelor de mancare oferite de Craciun familiilor in cauza.


Deschide-ți dulapul – ediția V si VI – 2013

 “Deschide-ti Dulapul” a ramas o traditie si in anul 2013 – atat in primavera, cat si in toamna ne-am tinut de cuvant si am fost alaturi de niste copii mai putini norocosi decat noi. Casele de tip familial de la Santana au fost si anul acesta destinatia noastra. Cu promovare si colectare pe timp de o luna, am reusit sa strangem hainute suficiente pentru toate varstele si anotimpurile.

 “Oaaa! nici nu mai incap pe usa!” a fost replica data de un baietel de 6 ani de la Caminul de Tip Familial Vera din Santana, locul unde am dus hainele stranse cu ocazia celei de-a sasea editii “Deschide-ti Dulapul”. Nimic nu se compara cu bucruia pe care o vezi in ochii unui copil, entuziasmul si lipsa de rabdare pentru a despacheta cadourile si a vedea ce se ascunde inauntru.

 Caminul copiilor este foarte bine ingrijit, iar cei mici, cu varste intre 6 si 14 ani, sunt de o educatie exemplara si de o cumintenie admirabila si toate acestea datorita ingrijitorilor care fac o treaba minunata.

Sustinem in fiecare an ca numarul masinilor si ai sacilor de haine este in crestere. Nici de aceasta data nu ne-am lasat mai prejos, si datorita acelora care s-au lipsit de ce nu mai aveau nevoie, am putut sa le facem o bucurie copiilor. Va multumim pentru aport si pentru bunavointa!

Si acum, sa lasam imaginile sa vorbeasca, iar noi va asteptam si la primavara!


Renovare Saloane Sectia Pediatrie 2, Arad – 2013

In urma evenimentului caritabil “Seara Muzicii Live”, au fost adunate si fondurile necesare renovarii unui salon din cadrul Sectiei de Pediatrie 2 de la Spitalul Judetean Arad.

Pentru zugravit, schimbarea gresiei, a geamurilor si a lavoarului am fost ajutati de o echipa de profesionisti, iar de pictatul salonului ne-am ocupat noi. Cu ajutorul colegei noastre Arina, am realizat sabloane, le-am trasat conturul si… dupa aceea a urmat o lunga munca in care totul a fost realizat din pensula.

Pe langa scopul social, a fost un bun prilej pentru a ne cunoaste mai bine intre noi, de a ne apropia. Am putea spune chiar ca a fost un teambuilding ad-hoc.

Bucuria noastra a fost si mai mare in momentul in care am finalizat primul salon, iar atunci cand am tras linie am vazut ca mai avem fonduri necesare pentru renovarea inca a unui salon. Nimic nu ne-a bucurat mai mult ca gandul ca vom putea face si mai multi copii sa zambeasca.

La scurt timp, am inceput si renovarea celui de-al doilea salon, a carui finalizare a fost dusa la bun sfarsit cu success si impreuna cu aceiasi oameni entuziasti.


Implicare ca voluntari – Crosul și semimaratonul Județului Arad – 2013

15 iunie a adus cu sine nu doar vremea bună şi un soare văratic, ci şi o nouă ediţie a Semimaratonului şi Cross-ului județului Arad. Cu mic, cu mare ne-am adunat să dăm o mână de ajutor la ceea ce s-a dovedit a fi o zi dedicată sportului, sănătăţii, turismului şi comunităţii.

Implicarea Primariei, a Consiliului Județean şi a autorităţilor locale, a fost completată de numeroşi sponsori şi voluntari care au dat o mână de ajutor. Voluntarii au fost în număr de peste 150 şi printre ei ne-am strecurat şi noi. Elevi, studenţi, profesori şi tineri cu diverse actvităţi profesionale, am urlat din toţi plămânii să îi încurajăm pe cei care alergau, le-am întins un pahar de apă, le-am împărţit diplome pentru participare, i-am premiat pe cei dintâi şi i-am aplaudat pe toţi. Nu au existat codaşi, fiecare a fost admirat pentru perseverenţa şi curajul de care au dat dovadă.

Participarea unui număr atât mai mare de oameni într-o astfel de activitate sportivă promovează atât compeţia, cât şi fair-play-ul, atât diversitatea, cât şi perseverenţa, este un mod de a scinda oameni care nu au poate nici o tangenţă unii cu alţii în viaţa de zi cu zi, dar care aici au fost competitori şi colegi în acelaşi timp. De cealaltă parte am fost noi, tinerii şi adulţii care ne-am implicat fără să aşteptăm ceva în schimb, care ne dorim să îi mobilizăm pe oameni şi în viitor la astfel de manifestări sportive, care vrem să încurajăm o viaţă sănătoasă în detrimentul exceselor dăunătore.


Tinere talente – Emanuela Rump – 2013

Emanuela Rump, o tanara de 20 de ani cu o voce deosebita, studenta la Facultatea Vasile Goldis din Arad la sectia de limbi straine are o poveste emotionata in spate. Tatal ei a fost profesor la o scoala de nevazatori din Cluj si a murit acum 10 ani. De atunci ea sta doar cu mama ei. Ambele sunt nevazatoare complet.  Emanuela urmeaza cursurile de cantola  Clubul Music Abc din Arad. Profesoara a considerat-o atat de talentata, incat i-a oferit cursurile gratuit.

Momentan Emaulea cauta sa fie promovata si aspira pe viitor la participari pe plan national si chiar international la concerte si concursuri de gen. Un obiectiv foarte important pentru ea ar fi chiar inscrierea la Scoala de muzica pentru Nevazatori a lui Andrea Bocelli, in Italia.


Meniuri calde pentru Adapostul de noapte Arad – 2012

Ca si in anul precedent, am incercat sa le oferim si celor de la adapostul de noapte sansa de a simti sarbatorile. O masa calda inainte de Craciun si de Anul Nou ni s-a parut cea mai portivita alegere. Au fost alaturi de noi Rotary ARAD, care au apreciat initiativa noastra.


Colaborare cu „Centrul de Voluntariat Arad” – 2012

Suntem deschisi la colaborare!

Continuam colaborarea cu Centrul de voluntariat ARAD si in anul 2012 cand Rotaract Club ARAD a participat cu sprijin financiar pentru operatia la ochi a lui Papp Sebastian Alexandru, in varsta de 8 ani. Operatia a fost un success.


Sustinere Asociatiei Persoanelor cu Handicap Neuromotor Arad – 2012

La fel ca si in anul anterior, in cadrul Serii Lumanarilor, fondurile stranse au fost redirectionate p AHNR –ului si proiectului “ TinereTalent”.

Lumanari realizate de acestia au fost oferite la tombola sau ca si cadouri pentru invitati.

Multumim tuturor pentru implicare!


Tinere talente – Alexandra Perpelici – 2012

Alexandra Perpelici este un tanar talent al gimnasticii sportive in varsta de 10 ani. A inceput gimnastica la 4 ani si, indrumata de antrenoarea si parintii ei, a obtinut diferite distinctii precum:

  •  2012   Locul 2 Ansamblu 6 Cehia
  • Locul 2 Ansamblu Deva
  • Locul 3 Concursul National de la Constanta, Ansamblu 6
  • Locul 3 Cehia proba de TRIO

 Aceasta tanara minunata a avut parte de sprijinul nostru in cadrul Serii Lumanarilor, editia a doua, unde o parte din fondurile adunate au fost redirectionate catre aceasta.


Deschide-ti dulapul, editiile  III si IV – 2012

In 2012, in urma acestui proiect cu desfasurare bianuala (primavera si toamna), hainele primite in urma celor doua campanii au fost donate Compartimentului de case de tip familial Santana.  Acesta se compune din 12 case de tip familial, 9 fiind situate în oraşul Sântana, iar 3 în comuna Zăbrani, jud. Arad.

Casele de tip familial constituie un substitut de familie pentru copiii care, pentru o perioadă determinata, sunt separaţi de familia lor naturală. Casele au un mod de organizare şi funcţionare în conformitate cu viaţa reală de familie, iar activităţile ce se desfăşoară aici au în vedere nevoile, drepturile şi responsabilităţile copiilor/tinerilor găzduiţi. Acestia au vârste cuprinse între 3-20 ani.

Am regăsit aici o deschidere, de a ajuta copiii care sunt în îngriire. Toate hainele primite au fost distribuite in cadrul a 2 case de copii, iar cele rămase au fost redirecţionate tot in cadrul centrelor de plasament din Sântana. Îi mulţumim pe aceasta cale dlui director Harcaian.


Meniuri calde pentru Adapostul de noapte Arad – 2011

In preajma Craciunului am ales sa oferim o masa calda persoanelor de la Adapostul de noapte din Arad. Cei care s-au adunat in acea seara au avut surpriza de a fi intampinati de membrii clubului Rotaract care au oferit un meniu format din felul intai, felul doi si un desert pentru cei prezenti.


1 Iunie la CENTRUL DE PRIMIRE MINORI-ARAD, Str. Udrea, Nr. 4-6, Arad – 2011

Rotaract ARAD  a sarbatorit 1 iunie alaturi de copii CPM ARAD. Am fost bucurosi sa  putem inveseli copii cu baloane, jucarii si un binemeritat tort. De-a lungul timpului am fost alaturi de personalul si copiii de la CPM ARAD si am ajutat refacerea locului de joaca.


Deschide-ti Dulapul editiile I si II – 2011

Prima livrare a hainelor adunate cu ajutorul aradenilor a fost directionata catre Centrul de plasament pentru copii cu dizabilitati mentale Varadia de Mures. Aici se asigura  accesul copiilor, pe o perioadă determinată,  găzduire, îngrijire, reabilitare, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau a integrării familiale şi integrării-includerii sociale.

Am intalnit aici copii şi tineri încadraţi în grad de handicap grav cu asistent, pentru care a fost instituită măsura de protecţie specială a plasamentului.

Prima editie a avut loc primavara, iar cea de-a doua pe perioada toamnei. Ne-am  bucurat ca in urma proiectului nostru au luat initiativa si alte organizatii, care au dat o mana de ajutor aceastui centru.


Tinere  talente – Mihai Pruna – 2011 

Prună Mihai Daniel, născut la data de 7 iunie 1999, in Arad, din părinții Corina si Cristian Prună, domiciliat în Arad, strada Banu Mărăcine, bloc 4, scara A, apart. 19, jud.Arad, cod poștal 310150, în prezent elev în clasa a-VII-A, la Colegiul Național Vasile Goldiș. Practică dans sportiv de performanță din septembrie 2007, la clubul de dans sportiv Ballroom Dance Arad.

A participat la peste 45 de concursuri naționale și internaționale cu rezultate din cele mai bune dintre care amintim: locul 1 la competiția internațională Dance Masters la București edițiile 2008, 2009, locul 2 la ediția din 2010, numeroase clasări pe podium la diferite concursuri, o prezență în finala Openului Internațional de la Kistelek – Ungaria în 2009. În anul competițional 2010 – 2011 a facut parte din lotul național al României, secțiunea Latino, grupa de vârsta 10-11 ani. În 2010, împreună cu încă 7 perechi de la clubul din Arad a obținut locul 1 laFestivalul Național de Formații de Dans al României, desfășurat la Sighetul Marmației.

Pe lângă dans mai este pasionat și de șah, cea mai mai notabilă performanță fiind câștigarea concursului pentru copii  ARED pentru copii mai inteligenţi din decembrie 2008, din 26 de participanți, când a câștigat și premiul cel mare pus în joc, un computer oferit de sponsorul competiției. Face  parte din echipa de șah a școlii cu care a obținut un remarcabil loc 3 la Campionatul Național de șah pentru copii și tineret, Cupa DeMolay – BNR, ediția 2011, etapa județeană.

Parte din rezultatele sale au fost consemnate și de presa locală din acea vreme, de postul național Prima TV, de posturile TV locale – Info Tv, West TV, BaricadaTV – unde a mai participat de altfel la diferite emisiuni.

În 2009 și 2010 a participat împreună cu partenera de atunci la preselecția națională pentru emisiunea Dansez pentru tine de la PRO TV, lăsând o puternică impresie drept pentru care a și fost inclus pe clipul de difuzare și mediatizare a emisiunii respective.

Și la școală rezultatele sunt foarte bune, media generală 10 clasa a-V-a, media generală 9,90 clasa a-VI-a. A participat și în cadrul școlii la diferite concursuri de matematică, română, etc. cu rezultate bune și foarte bune dintre care amintim: locul 1 la faza județeană a concursului național Evaluare în Educație, locul 3 la același concurs – etapa regională și mențiune la etapa națională la limba română. În luna mai 2011 a participat într-o tabără de două săptămâni cu caracter multicultural în, Trogen, Elveția, unde a prezentat un program de dans din partea României, acolo fiind și copii din Ucraina și Elveția.

Cunoaște limba engleză la nivel conversațional și are ca alte pasiuni muzica,tenis de masă, skateboarding-ul, patinaj, fotbal, jocuri pe play station, calculator.


Sustinere Asociatiiei Persoanelor cu Handicap Neuromotor Arad – 2011

Asociatia persoanelor cu handicap Neuromotor din România – AHNR- Filiala Judeţeană Arad o este organizaţie neguvernamentală reprezentativă la nivel judeţean pentru handicapul neuromotor.

În 2008 acestia au lansat priectul „Nu suntem invizibili” care îşi propune să ajute persoanele cu handicap neuromotor să se integreze în comunitate şi care a fost agreat de Clubul Rotary Arad. În cadrul acestui proiect, devenit între timp program, a fost înfiinţat un mic atelier unde se produc lumânări.

În perioada 2008-2009 – au achiziţionat echipamentele necesare, materie primă, formele etc. şi au iniţiat în tehnica lumânăritului un mic grup de persoane care îşi pot folosi mâinile.

În perioada 2009-2011 – au început să producem lumânări personalizate pe care le-au prezentat la diferite târguri şi expoziţii.   (sursa www.ahnrarad.ro)

Urmand initiativa Rotary, am decis ca si noi, rotaractienii, sa ne implicam in sustinerea AHNR. De la aceasta idee a pornit si evenimentul nostru anual „Seara Lumanarilor”. Desfasurat pentru intaia oara in 2011, o parte din fondurile stranse in cadrul Serii Lumanarilor au fost redirectionate catre AHNR.

Speram ca prin initiativa noastra sa putem ajuta persoanele cu handicap sa castige mai multa incredere in ei.


Tinere talente – Andra – 2010

 In 2010 a luat nastere proiectul “Tinere talente”, prin care ne-am propus sa sprijinim un copil sau un tanar talentat in sport, muzica, arta sau alte domenii, respectiv tineri care au rezultate deosebite la invatatura  dar ale caror posibilitati fianciare pentru dezvoltare si perfectionare sunt reduse.

Am ales sa sprijinim acesti tineri pentru a-i ajuta sa progreseze, pentru a le creste increderea in sine si, mai ales, pentru ca noi consideram ca acesti tineri pot aduce o plus-valoare societatii in care traim.

Tot in 2010 am cunoscut-o pe Andra Unghianu, o tanara cu potential in tenisul de camp. Castigatoare a numeroase premii locale si nationale, Andra a avut nevoie pe perioada iernii de sustinere financiara pentru desfasurarea antrenamentelor. Cu ajutorul antrenorului Razvan Codos, care si-a oferit serviciile gratuit si in urma unei strangere de fonduri, am reusit sa ii oferim Andrei conditiile necesare pentru a se antrena pe timp de iarna.