Prezente

proiecte


 

 

Rotaract Club Arad, a demarat această acţiune având în vedere dorinţa noastră de a sprijini material, cu aparatură, obiecte şi consumabile, Secţia de Pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Am decis să venim în ajutorul acestei Instituţii Publice de Sănătate, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, din pricina condiţiilor precare ale secţiei, care
în momentul de faţă se situează cu mult sub standardele europene. Pentru a-i putea ajuta, este nevoie de atât echipament medical care să permită personalului să evalueze
instantaneu condiţia medicală a pacientului, cât şi de mobilier medical. Costurile realizării proiectului se ridică după cum urmează:

Nr.

Buc.

Pret/buc

Analizator gaze+electroliti in sange+ kit teste (250 buc)

1

52.549 + TVA= 62.533,6 (RON)5.531 + TVA= 6.581,89 (RON)
Analizator Hemoglobina glicozilata +Kit (10 teste)

1

30

8.460+ TVA = 10.067 (RON)
Tensiometru pediatric

5

546 + TVA = 649,74 (RON)
Aparat Nanoduct pt. diagnosticarea fibrozei chistice +kit teste pentru 300 determinari

1

1

27,047 (RON)34,950 (RON)
Echograf Doppler COHN portabil cu 2 sonde (convexa+plana) pentru uz pediatric

1

48.960 + TVA= 58.262,4 (RON)
Iluminator de vase

1

15.900 + TVA= 18.921 (RON)
Lampi bactericide

4

1.585 + TVA = 1.886,15 (RON)
Cantar electronic + Taliometru

2

2.386,96 + TVA = 2.840,5 (RON)
Stativ perfuzor

20

295 + TVA = 351,05 (RON)

 

Donaţiile sunt folosite în scopul achiziţionării de produse medicale, acestea putând fi făcute direct în contul asociaţiei sau prin intermediul unui contract de sponsorizare. De asemenea, donaţiile pot fi atât materiale (mobilier sau aparatură medicală) cât şi financiare, având posibilitatea onorarii directe ale facturilor aferente achiziţiilor.

Donatiile pot fi facute direct in contul urmator:

IBAN: RO73BRDE020SV42678580200

BENEFICIAR: Rotaract Club Arad


Proiect 1 Iunie Pentru Copii Din Centrele Arad Din Cadrul DGASPC 2017

Proiect 1 Iunie pentru copii din centrele din Arad din cadrul Dgaspc Arad realizat impreuna cu SmileyClub Junior.

Multumim Pizza 5 Colturi Gara, Crazy Donut Arad si Diana Negrea Valean pentru tort !


O Cana de Fericire 2016

Casuta Nr. 13, Primarie.

Doar in aceasta locatie se desfasoara campania ‘O cana de fericire’, campanie prin care fiecare poate ajuta sa incalzeasca piciorusele copiilor din „Centrul de Primire Minori Arad” si „Centrul de zi Curtici.”

Nu suntem la prima editie! Am stat si anul trecut in frig si vom sta si anul acesta. Pentru ca stim cat de mult conteaza ajutorul nostru, al tuturor. Pentru ca stim de anul trecut cu cata bucurie au fost primite ghetutele.

Cum se desfasoara totul ?
In schimbul sumei de 10 lei, primiti o cana (de fericire, la alegere), pe care noi o umplem cu vin fiert, suc de mere, ceai sau ciocolata calda.
Noi, cu profitul si sumele donate, achizitonam ghetute de iarna pentru copiii din centrele amintite mai sus.
Iar voi, sustinatorii nostri si ai acestei campani, plecati acasa cu cana si cu bucuria ca ati putut ajuta.

Acesta campanie este organizata de Rotaract Arad si Rotaract Cetate Arad, doua cluburi din Arad cunoscute pentru munca de caritate si campanii de sustinere a excelentei.
Pentru mai multe informatii, va invitam sa le vizionati paginile.


Deschide-ti dulapul, Editia de toamna 2016


Deschide-ti Dulapul – Primavara 2016

Proiectul Rotaract Club Arad, Deschide-ti dulapul, un proiect deja cu traditie al clubului nostru, a incheiat editia de primavara 2016.

Hainele stranse au ajuns in 3 locatii: Centru Varadia de Mures, Centrul Maternal Arad (2 locatii) si Spitalul Matern Arad.

Peste tot ajutorul a fost primit cu bucurie!

Ca in fiecare an, cum s-a terminat campania de strangere, ne-am adunat de dimineata si am sortat toate donatiile, avand rija sa le punem pe categorii si sa le verificam pentru a ne asigura ca sunt in conditii bune. Apoi am incarcat masinile si am pornit la drum inspre locatiile stabilite.

De la an la an se strang tot mai multe donatii, iar hainele primite sunt de o calitate tot mai buna. Ne bucuram ca s-au strans si multe haine de bebelusi si copii, acolo nevoia de ajutor fiind cea mai mare.

Va multumim ca ne sunteti alaturi si ca, an de an, va implicati in campaniile noastre!

Ne vedem la toamna!


De Dragobete – Daruieste si Iubeste 2016


Igienizarea sectiei NPI – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

In urma evenimentelor ‘Seara Muzicii Live’ si ‘Cursa Ratustelor pe Mures’ am strans fonduri pentru igienizarea sectiei NPI (Neuro Psihiatrie Infantila) din cadrul Spitalului Judetean Arad.

Dupa indelungi eforturi, luni – 18.01.2016 – am inceput munca. Lucrarile vor dura 4 saptamani, iar noi va vom tine la curent cu fiecare pas.

//Late Edit 15 Februarie 2016:

Am terminat de renovat secria NPI !

Investiţia, în valoare de peste 10.000 de euro, a cuprins: zugrăvirea pereţilor cu vopsea special destinată spitalelor, recondiţionarea uşilor din lemn, montarea de tarchett, crearea unui salon capitonat (al 3-lea existent in tara noastra), montarea de geamuri termopan şi pictarea manuală a pereţilor cu diverse forme origami, pentru a stimula activitatea cerebrală.


Sedinta Festiva – Secret Santa 2015


O Cana de Fericire 2015

CANA de FERICIRE incalzeste sufletele cumparatorilor si piciorusele copiilor!

Cumpara o cana cu vin fiert, ciocolata calda sau must, iar noi vom folosi banii pentru a le darui ghetute copiilor de la centrul de Primire Minori Arad.

Campania 11.12 2015 – 20.12.2015, platoul din fata Primariei Arad (casuta Nr. 22).


Cursa Ratustelor pe Mures 2015


Camion vers la Roumanie 2015

Clubul Rotract Arad a adus Proiectul “Camion vers la Roumanie”, un proiect international intre Franta si Romania si la Arad.

‘Camion vers la Roumanie’ este un proiect deja traditional in Timisoara, implementat cu ajutorul Rotrary Timisoara Cetate si asociatia franceza MAP – ‘Medicine, Aide et Presence’. Este vorba despre un transport umanitar de mobilier si consumabile medicale care sunt distribuite catre destinatii cu profil medical.

In 2014 am reusit sa realizam pentru prima data acest proiect in Arad.

Atunci, Aradul a fost pentru prima data destinatarul unui astfel de transport – 100 de metri cubi de marfa pe care sa o distribuim AHNR si diferitelor sectii ale Spitalului Judetean.

Acum, in 2015, am reluat proiectul! Camion vers la Romanie devine incet o traditie pentru Arad, ajutand spilatele din oras, dar si consolidand relatia Franta – Romania, respectiv a Cluburilor Rotary Arad si Rotaract Arad cu MAP.


Deschide-ti Dulapul – Primavara 2015

Campania ‘Deschide-ţi dulapul – primăvară 2015’ a luat sfârşit!

Vă mulţumim tuturor pentru implicare! Aţi fost minunaţi!

Am primit şi mai multe donaţii decât la ediţiile precedente, aşa că bucuria celor de la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Cuveşdia şi Complex servicii sociale Ineu a fost şi mai mare!

Sâmbătă, 18.04.2015 ne-am adunat în număr mare să sortăm hainele. Am avut grijă să le împărţim pe categorii de vârstă pentru a fi siguri că vor ajunge exact acolo unde este nevoie de ele. După aproape 6 ore de sortare, am terminat şi am reuşit să pornim la drum cu donaţiile la cele două centre amintite mai sus.

Drumul spre Cuveşdia a fost greu, dar bucuria de pe feţelor lor atunci când ne-au văzut a fost imensă! Cei de la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Cuveşdia vă sunt recunoscători pentru ajutor şi vă multumesc din tot sufletul lor!

Cum mai aveam de ajuns şi la Ineu, nu am stat mult la Cuveşdia şi ne-am întors la drum. Am ajuns după ora 18:00 la Complex servicii sociale Ineu, unde copii ne aşteptau entuziasmaţi să vadă ce au primit.

A fost o sâmbătă lungă, plină de bucurii şi zâmbete cu adevărat sincere!

Vă multumim că împreună, putem fi schimbare care ne-o dorim în lume!


Cupa Rotaract Arad – Gimnastica Ritmica 2014

Rotaract Club Arad a organizeaza in data de 25 octombrie 2014 Cupa Rotaract – Gimnastica Ritmica. Acest concurs international de gimnastica ritmica, organizat pentru prima oara in Arad si deschis publicului larg, a gazdui in cadrul Salii de Sport a Universitatii Aurel Vlaicu aproximativ 200 de participanti, reunind atat echipe din Romania, cat si echipe din Bulgaria, Bosnia, Ungaria.

Prin organizarea acestei competitii, am dorit sa relansam sportul romanesc. Scopul evenimentului fiind de a creste nototrietatea unui sport care dezvolta atat abilitatile individuale si cele de echipa ale copiilor, cat si cele intelectuale.

Ne-a dorit, asa cum am mai spus, promovarea acestui sport, dar si a echipei de gimnastica ritmica din Arad, echipa clubului CSM Arad. Acesta a fost infiintat in anul 2003, primele rezultate aparand din anul 2005, cand gimnastele aradene au fost vicecampioane nationale la categoria 9-10 ani. In cadrul clubului activeaza aproximativ 60 de fetite, dintre care 25 sunt incluse in grupele de performanta.

Din 2005 si pana in prezent, gimnastele au castigat in fiecare an medalii in cadrul Camiponatelor Nationale la toate categoriile de varsta, in probele individuale, ansamblu si pe echipe si, mai mult, au fost selectate pentru a participa la Campionate Mondiale.


Cupa CSM Arad – Gimnastica Ritmica – 2014

Peste 150 de sportive de la 15 cluburi din România (CSM Arad, CSU UNEFS Bucureşti, CSS Triumf Bucureşti, CSS Timişoara, LPS Târgu Mureş, CSS Reşiţa, CSU Oradea, LPS Oradea, LPS Bistriţa, LPS Baia Mare şi CSS 2 Baia Mare), Serbia (Gimnasticki Klub Partizan Belgrad, Ritam Belgrad), Bosnia-Herzegovina (KRSG Sloboda Tuzla) şi Franţa (ADG 21 Dijon) au onorat cea de-a 10-a ediţie a concursului internaţional de gimnastică ritmică “Cupa CSM Arad”. Un adevărat festival al graţiei şi eleganţei, evenimentul s-a bucurat şi în acest an de un sprijin deosebit.

Sâmbătă s-a concurat toată ziua, începând de la categoria de 9-10 ani până la senioare, fetele fiind încurajate şi aplaudate din tribune de un public numeros dar şi avizat în acelaşi timp. Duminică a venit rândul exerciţiilor demonstrative, la categoriile mici, ansamblu şi mica gimnastă. Clubul organizator, CSM Arad, s-a prezentat cu 18 gimnaste, toate făcând o repetiţie utilă în vederea competiţiilor oficiale din acest an, în special Campionate Naţionale. Sonia Ichim, Alexandra Bock, Vanessa Kling, Flavia Micula sau Anamaria Berar au fost doar câteva dintre arădencele cu execuţii de top, care le-au adus pe podium.

Principală artizană a organizării, tehniciana clubului arădean îşi doreşte pe viitor un concurs şi mai puternic: “Per total a fost un spectacol deosebit, ne bucurăm că am avut şi public şi ne dorim ca pe viitor acest concurs tradiţional să capete o mai mare valoare, să fie mai puternic, cu o participare internaţională şi mai însemnată, pentru a le ajuta pe gimnastele noastre să progreseze. În acest an am avut foarte mulţi sponsori, cărora pe această cale le şi mulţumim, în special celor de la Rotaract, care ne-au căutat şi ne-au susţinut cu foarte multe lucruri. De asemenea, multe mulţumiri conducerii CSM Arad, care este mereu alături de noi, partenerilor noştri permanenţi, Universitatea Aurel Vlaicu şi Direcţia pentru Sport şi Tineret, dar şi părinţilor acestor copii minunaţi”, a conchis Daniela Chiriac.

Sursa

Noi am auzit de nevoile acestui club si am fost mai mult decat entuziasti sa ne alaturam in sprijinirea cupei. Printre ajutorul acordat s-a numarat confectionarea costumele speciale de gimanstica pentru 6 fetite din grupa de junioare, printarea de afise cu concursul, precum si oferirea plasutelor cu cadouri pentru toate participantele.


Camion vers la Roumanie 2014

Clubul Rotract Arad a adus Proiectul “Camion vers la Roumanie”, un proiect international intre Franta si Romania si la Arad.

‘Camion vers la Roumanie’ este un proiect deja traditional in Timisoara, implementat cu ajutorul Rotrary Timisoara Cetate si asociatia franceza MAP – ‘Medicine, Aide et Presence’. Este vorba despre un transport umanitar de mobilier si consumabile medicale care sunt distribuite catre destinatii cu profil medical.

In urma unor discutii preliminare avute cu prilejul unei prime intalniri cu presedintele MAP, Pierre Chollat, la Timisoara, in ianuarie 2014, iata ca am reusit sa facem rost de un transport sponsorizat de firma Mavros. Aradul este pentru prima data destinatarul unui astfel de transport – organizat in aceasta saptamana – si asteptam circa 100 de metri cubi de marfa pe care sa o distribuim AHNR si diferitelor sectii ale Spitalului Judetean.

Speram ca acest proiect sa prinda un contur cat mai frumos la Arad si sa devina o traditie, nu doar pentru a suplimenta nevoile accentuate ale diverselor departamente ale spitalelor, cat si pentru a consolida relatia Franta – Romania, respectiv a Cluburilor Rotary Arad si Rotaract Arad cu MAP. — la Arad.


Sedinta festiva Rotary de Craciun – 2012

Cele doua cluburi, Rotary Arad si Rotaract Arad s-au reunit cu ocazia sarbaotirlor intr-o sedinta festiva in care s-au primit colindatori.

Copii de la casele de copii din Santana au tinut sa ne multumesasca pe aceasta cale pentru ajutorul acordat prin proiectul “Deschide-ti dulapul” sis a ne incante cu minutele colinde romanesti. Fiecare a primit de la mosul pachetele cu bunatati.

Sarbatori fericite!


Tinere talente – Tomai Andrei Radu – 2014

Radu provine din orasul Santana si este nascut in anul 1995. Momentan este elev in clasa a 12-a a Colegiului National Elena Ghiba Birta. Pe langa hobby-urile sale, ca ale oricarui alt tanar de varsta lui: PC, muzica ( pian si chitara) si literatura, Radu exceleaza la invatatura. Rezultatele sale exceptionale ne-au atras atentia si dorim sa il sprijinim pentru un viitor mai bun, deoarece situatia sa financiara ar putea fi un impediment in dezvoltarea sa personala pe masura abilitatilor.

Rezultate deosebite și performanțe la activitățiile școlare:

 • Premiul I anii de studiu 2002-2013, respectivclasele I,II,III,IV,V,VI,VII,VIII,IX,X,XI
 • Șef de promoție la absolvirea ciclului gimnazial al Școlii Generale ,,Sfânta Ana” Sântana cu media 9.99
 • Participare la Olimpiada Județeana de Limba și Literatura Română clasele V,VI,VII,VIII, cu mențiuni
 • Participare la Olimpiada Județeană de Matematică clasa V
 • Participare la etape județene la concursuri de compuneri, poezie
 • Premiul II la Concursul Ecologic Împreună Pentru Natură, organizat de Parcul Natural Lunca Mureșului, 2008
 • Mențiune la Olimpiada Județeană de Chimie, clasa IX
 • Participare la Olimpiada Județeană de Fizică, clasa X
 • Premiul I la Olimpiada Județeană de Biologie, clasa IX
 • Participare Olimpiada Națională de Biologie, clasa IX
 • Premiul I la Olimpiada Județeană de Biologie, clasa X
 • Mențiune la Olimpiada Națională de Biologie, clasa X
 • Cel mai mare punctaj la clasa X la proba de selecție a Lotului Național lărgit de Biologie, clasa X
 • Membru al Lotului Național lărgit de Biologie pentru Olimpiada Internațională de Biologie 2012, clasa X
 • Obținerea posibilității de admitere pe bază de solicitare la Universitatea de Medicina ”Iuliu Hațieganu”, Cluj, admitere pe bază de solicitare la facultățiile de Biologie din țară, fără necesitatea susținerii unui examen de admitere. Admiterea pe baza rezultatelor la olimpiade se echivalează cu obținerea punctajului maxim la probele de admitere.
 • Premiul II la Olimpiada Județeană de Biologie, clasa XI
 • Premiul I la Sesiunea de Comunicări Științifice ale elevilor din clasele liceale, Geografie, etapa județeană, clasa XI
 • Participare la etapa naționalăa Sesiunii de Comunicări Științifice ale elevilor din clasele liceale, Geografie, clasa XI
 • Premiul I la Olimpiada de Biologie, etapa munincipală (olimpiadă în derulare), clasa XII

Participare la Simpozionul Judetean “Probleme actuale ale omenirii” – 2014

Pe data de 27.03.2014 a avut loc Simpozionul Judetean “Probleme actuale ale omenirii” , aflat la editia a III-a, organizat de Colegiul National Elena Ghiba Birta Si Asociatia Educatio, inscris in calendarul judetean al activitatilor educative 2014, avizat de I.S.J. Arad.

Simpozionul a constat in prezentari powerpoint ale elevilor din liceele teoretice si tehnice din judetul Arad, grupate in doua sectiuni tematice: probleme tehnologie si de mediu pe glob si probleme actuale si politice pe glob.

Clubul nostru a sponsorizat acest simpozion cu vouchere in valoare de 50 de lei care pot fi folosite in cadrul Librariei Corina si care au fost acordate elevilor premati cu locul I. Presedintele clubului, Raluca Maxim, a facut parte din juriul uneia dintre sectiuni si a inmanat premiile la festivitatea de premiere. Pe aceasta cale, dorim sprijinirea educatiei si promovarea activitatilor extra curiculare printre elevii din liceu, precum si constientizarea acestora asupra problemelor cu care ne confruntam pe local si mondial.


Deschide-ți dulapul – ediția VII – 2014

Duminica, 27 aprilie 2014 s-a incheiat cea de-a VII-a editie a proiectului biannual organizat de Rotaract Club Arad, “Deschide-ti Dulapul”. Intitulat sugestiv, acest proiect invita pe toata lumea sa isi deschida dulapul si sa doneze hainele de care nu mai are nevoie.

De aceasta data, hainele au fost redirectionate catre  tinerii de la Centrul de plasament Oituz Arad. Dupa o campanie care a durat aproximativ o luna de zile, a venit si momentul mult asteptat: predarea hainelor catre acesti tineri minunati.

Suntem placuti surprinsi cum de la o editie la alta primim o cantitate din ce in ce mai mare de haine, ceea ce ne arata ca aradenii isi deschid nu doar dulapurile, ci si sufletele fata de cei care au mult mai multa nevoie de acestea. Le multumim pe aceasta cale tuturor celor care ne-au ajutat si au fost alaturi de noi in acest demers.