PROIECTE

Tinere talente – Andra – 2010

 In 2010 a luat nastere proiectul “Tinere talente”, prin care ne-am propus sa sprijinim un copil sau un tanar talentat in sport, muzica, arta sau alte domenii, respectiv tineri care au rezultate deosebite la invatatura  dar ale caror posibilitati fianciare pentru dezvoltare si perfectionare sunt reduse.

Am ales sa sprijinim acesti tineri pentru a-i ajuta sa progreseze, pentru a le creste increderea in sine si, mai ales, pentru ca noi consideram ca acesti tineri pot aduce o plus-valoare societatii in care traim.

Tot in 2010 am cunoscut-o pe Andra Unghianu, o tanara cu potential in tenisul de camp. Castigatoare a numeroase premii locale si nationale, Andra a avut nevoie pe perioada iernii de sustinere financiara pentru desfasurarea antrenamentelor. Cu ajutorul antrenorului Razvan Codos, care si-a oferit serviciile gratuit si in urma unei strangere de fonduri, am reusit sa ii oferim Andrei conditiile necesare pentru a se antrena pe timp de iarna.


Sustinere Asociatia Handicapatilor Neuromotor Arad – 2011

Asociatia handicapatilor Neuromotor din România – AHNR- Filiala Judeţeană Arad o este organizaţie neguvernamentală reprezentativă la nivel judeţean pentru handicapul neuromotor.

În 2008 acestia au lansat priectul „Nu suntem invizibili” care îşi propune să ajute persoanele cu handicap neuromotor să se integreze în comunitate şi care a fost agreat de Clubul Rotary Arad. În cadrul acestui proiect, devenit între timp program, a fost înfiinţat un mic atelier unde se produc lumânări.

În perioada 2008-2009 – au achiziţionat echipamentele necesare, materie primă, formele etc. şi au iniţiat în tehnica lumânăritului un mic grup de persoane care îşi pot folosi mâinile.

În perioada 2009-2011 – au început să producem lumânări personalizate pe care le-au prezentat la diferite târguri şi expoziţii.   (sursa www.ahnrarad.ro)

Urmand initiativa Rotary, am decis ca si noi, rotaractienii, sa ne implicam in sustinerea AHNR. De la aceasta idee a pornit si evenimentul nostru anual „Seara Lumanarilor”. Desfasurat pentru intaia oara in 2011, o parte din fondurile stranse in cadrul Serii Lumanarilor au fost redirectionate catre AHNR.

Speram ca prin initiativa noastra sa putem ajuta persoanele cu handicap sa castige mai multa incredere in ei.


Tinere  talente – Mihai Pruna – 2011 

Prună Mihai Daniel, născut la data de 7 iunie 1999, in Arad, din părinții Corina si Cristian Prună, domiciliat în Arad, strada Banu Mărăcine, bloc 4, scara A, apart. 19, jud.Arad, cod poștal 310150, în prezent elev în clasa a-VII-A, la Colegiul Național Vasile Goldiș. Practică dans sportiv de performanță din septembrie 2007, la clubul de dans sportiv Ballroom Dance Arad.

A participat la peste 45 de concursuri naționale și internaționale cu rezultate din cele mai bune dintre care amintim: locul 1 la competiția internațională Dance Masters la București edițiile 2008, 2009, locul 2 la ediția din 2010, numeroase clasări pe podium la diferite concursuri, o prezență în finala Openului Internațional de la Kistelek – Ungaria în 2009. În anul competițional 2010 – 2011 a facut parte din lotul național al României, secțiunea Latino, grupa de vârsta 10-11 ani. În 2010, împreună cu încă 7 perechi de la clubul din Arad a obținut locul 1 laFestivalul Național de Formații de Dans al României, desfășurat la Sighetul Marmației.

Pe lângă dans mai este pasionat și de șah, cea mai mai notabilă performanță fiind câștigarea concursului pentru copii  ARED pentru copii mai inteligenţi din decembrie 2008, din 26 de participanți, când a câștigat și premiul cel mare pus în joc, un computer oferit de sponsorul competiției. Face  parte din echipa de șah a școlii cu care a obținut un remarcabil loc 3 la Campionatul Național de șah pentru copii și tineret, Cupa DeMolay – BNR, ediția 2011, etapa județeană.

Parte din rezultatele sale au fost consemnate și de presa locală din acea vreme, de postul național Prima TV, de posturile TV locale – Info Tv, West TV, BaricadaTV – unde a mai participat de altfel la diferite emisiuni.

În 2009 și 2010 a participat împreună cu partenera de atunci la preselecția națională pentru emisiunea Dansez pentru tine de la PRO TV, lăsând o puternică impresie drept pentru care a și fost inclus pe clipul de difuzare și mediatizare a emisiunii respective.

Și la școală rezultatele sunt foarte bune, media generală 10 clasa a-V-a, media generală 9,90 clasa a-VI-a. A participat și în cadrul școlii la diferite concursuri de matematică, română, etc. cu rezultate bune și foarte bune dintre care amintim: locul 1 la faza județeană a concursului național Evaluare în Educație, locul 3 la același concurs – etapa regională și mențiune la etapa națională la limba română. În luna mai 2011 a participat într-o tabără de două săptămâni cu caracter multicultural în, Trogen, Elveția, unde a prezentat un program de dans din partea României, acolo fiind și copii din Ucraina și Elveția.

Cunoaște limba engleză la nivel conversațional și are ca alte pasiuni muzica,tenis de masă, skateboarding-ul, patinaj, fotbal, jocuri pe play station, calculator.


Deschide-ti Dulapul editiile I si II – 2011

Prima livrare a hainelor adunate cu ajutorul aradenilor a fost directionata catre Centrul de plasament pentru copii cu dizabilitati mentale Varadia de Mures. Aici se asigura  accesul copiilor, pe o perioadă determinată,  găzduire, îngrijire, reabilitare, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau a integrării familiale şi integrării-includerii sociale.

Am intalnit aici copii şi tineri încadraţi în grad de handicap grav cu asistent, pentru care a fost instituită măsura de protecţie specială a plasamentului.

Prima editie a avut loc primavara, iar cea de-a doua pe perioada toamnei. Ne-am  bucurat ca in urma proiectului nostru au luat initiativa si alte organizatii, care au dat o mana de ajutor aceastui centru.


1 Iunie la CENTRUL DE PRIMIRE MINORI-ARAD, Str. Udrea, Nr. 4-6, Arad – 2011

Rotaract ARAD  a sarbatorit 1 iunie alaturi de copii CPM ARAD. Am fost bucurosi sa  putem inveseli copii cu baloane, jucarii si un binemeritat tort. De-a lungul timpului am fost alaturi de personalul si copiii de la CPM ARAD si am ajutat refacerea locului de joaca.


Meniuri calde pentru Adapostul de noapte Arad – 2011

In preajma Craciunului am ales sa oferim o masa calda persoanelor de la Adapostul de noapte din Arad. Cei care s-au adunat in acea seara au avut surpriza de a fi intampinati de membrii clubului Rotaract care au oferit un meniu format din felul intai, felul doi si un desert pentru cei prezenti.


Deschide-ti dulapul, editiile  III si IV – 2012

In 2012, in urma acestui proiect cu desfasurare bianuala (primavera si toamna), hainele primite in urma celor doua campanii au fost donate Compartimentului de case de tip familial Santana.  Acesta se compune din 12 case de tip familial, 9 fiind situate în oraşul Sântana, iar 3 în comuna Zăbrani, jud. Arad.

Casele de tip familial constituie un substitut de familie pentru copiii care, pentru o perioadă determinata, sunt separaţi de familia lor naturală. Casele au un mod de organizare şi funcţionare în conformitate cu viaţa reală de familie, iar activităţile ce se desfăşoară aici au în vedere nevoile, drepturile şi responsabilităţile copiilor/tinerilor găzduiţi. Acestia au vârste cuprinse între 3-20 ani.

Am regăsit aici o deschidere, de a ajuta copiii care sunt în îngriire. Toate hainele primite au fost distribuite in cadrul a 2 case de copii, iar cele rămase au fost redirecţionate tot in cadrul centrelor de plasament din Sântana. Îi mulţumim pe aceasta cale dlui director Harcaian.


Tinere talente – Alexandra Perpelici – 2012

Alexandra Perpelici este un tanar talent al gimnasticii sportive in varsta de 10 ani. A inceput gimnastica la 4 ani si, indrumata de antrenoarea si parintii ei, a obtinut diferite distinctii precum:

  •  2012   Locul 2 Ansamblu 6 Cehia
  • Locul 2 Ansamblu Deva
  • Locul 3 Concursul National de la Constanta, Ansamblu 6
  • Locul 3 Cehia proba de TRIO

 Aceasta tanara minunata a avut parte de sprijinul nostru in cadrul Serii Lumanarilor, editia a doua, unde o parte din fondurile adunate au fost redirectionate catre aceasta.


Sustinere Asociatia Handicapatilor Neuromotor Arad – 2012

La fel ca si in anul anterior, in cadrul Serii Lumanarilor, fondurile stranse au fost redirectionate p AHNR –ului si proiectului “ TinereTalent”.

Lumanari realizate de acestia au fost oferite la tombola sau ca si cadouri pentru invitati.

Multumim tuturor pentru implicare!


Colaborare cu „Centrul de Voluntariat Arad” – 2012

Suntem deschisi la colaborare!

Continuam colaborarea cu Centrul de voluntariat ARAD si in anul 2012 cand Rotaract Club ARAD a participat cu sprijin financiar pentru operatia la ochi a lui Papp Sebastian Alexandru, in varsta de 8 ani. Operatia a fost un success.


Meniuri calde pentru Adapostul de noapte Arad – 2012

Ca si in anul precedent, am incercat sa le oferim si celor de la adapostul de noapte sansa de a simti sarbatorile. O masa calda inainte de Craciun si de Anul Nou ni s-a parut cea mai portivita alegere. Au fost alaturi de noi Rotary ARAD, care au apreciat initiativa noastra.