Cupa Rotaract Arad gimnastica ritmica 2014

Rotaract Club Arad a organizeaza in data de 25 octombrie 2014 Cupa Rotaract – Gimnastica Ritmica. Acest concurs international de gimnastica ritmica, organizat pentru prima oara in Arad si deschis publicului larg, a gazdui in cadrul Salii de Sport a Universitatii Aurel Vlaicu aproximativ 200 de participanti, reunind atat echipe din Romania, cat si echipe din Bulgaria, Bosnia, Ungaria.

Prin organizarea acestei competitii, am dorit sa relansam sportul romanesc. Scopul evenimentului fiind de a creste nototrietatea unui sport care dezvolta atat abilitatile individuale si cele de echipa ale copiilor, cat si cele intelectuale.

Ne-a dorit, asa cum am mai spus, promovarea acestui sport, dar si a echipei de gimnastica ritmica din Arad, echipa clubului CSM Arad. Acesta a fost infiintat in anul 2003, primele rezultate aparand din anul 2005, cand gimnastele aradene au fost vicecampioane nationale la categoria 9-10 ani. In cadrul clubului activeaza aproximativ 60 de fetite, dintre care 25 sunt incluse in grupele de performanta.

Din 2005 si pana in prezent, gimnastele au castigat in fiecare an medalii in cadrul Camiponatelor Nationale la toate categoriile de varsta, in probele individuale, ansamblu si pe echipe si, mai mult, au fost selectate pentru a participa la Campionate Mondiale.