ALTE ACTIVITATI

alte-activitati


Intalnire cu DGASPC Arad 2017

Întâlnire de lucru în această dimineață cu reprezentanții Clubului Rotaract Arad la sediul Dgaspc Arad . Împreună cu directorul general, Erika Stark, s-au discutat și analizat oportunități de colaborare în interesul beneficiarilor și comunității.
Rotaract este un club initiat ca program al Rotary International, care implică tinerii în activităţi constructive, educative și caritabile. În toate colturile lumii există un club Rotary, iar sub egida sa, un club Rotaract este antrenat în acțiuni care deservesc nevoile societății. La Arad, Rotaract, s-a remarcat prin numeroasele proiecte care au țintit creșterea calității vieții persoanelor defavorizate, iar pentru instituția noastră acest parteneriat reprezintă garanția unor viitoare proiecte solide și de succes.
Le mulțumim oamenilor dedicați din Rotaract Arad pentru toate acțiunile care au înseninat viața beneficiarilor din sistemul public de protecție, dar și pentru proiectele pe care le vor implementa pe viitor.


Jocurile Rotary Moneasa – Februarie 2016


Igienizarea sectiei NPI – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

In urma evenimentelor ‘Seara Muzicii Live’ si ‘Cursa Ratustelor pe Mures’ am strans fonduri pentru igienizarea sectiei NPI (Neuro Psihiatrie Infantila) din cadrul Spitalului Judetean Arad.
Dupa indelungi eforturi, luni – 18.01.2016 – am inceput munca. Lucrarile vor dura 4 saptamani, iar noi va vom tine la curent cu fiecare pas.


Maratonul, Semimaratonul si Crosul Aradului 2015


Dragon Boat 2015


Maratonul, Semimaratonul si Crosul Aradului 2014

La fel ca la editiile precedente si anul acesta echipa ‘Rotaract Arad’ s-a oferit sa dea o mana de ajutor la buna desfasurare a ‘Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Aradului’ aflat la a IV-a editie!

Matinal ca in fiecare an, evenimentul a reusit sa ne scoata din casa la ora 5 dimineata, pentru a putea pregati tot ce aveau nevoie alergatorii. Ajutorul nostru, s-a gasit acolo unde a fost nevoie si ne bucuram enorm ca am putut face asta!

Un eveniment pe care il vom sustine mereu si la care vom lua intotdeauna parte, negresit!


Dragon Boat 2014

O dupa-amiaza minunata, petrecuta in compania celor din Rotary Arad. A fost minunat! Va propunem si voua sa incercati o asemenea experienta, o plimbare pe Mures, sau (de ce nu?) o intrecere!

Multumim Rotary Arad pentru invitatie!


Rotaract Cetate Timisoara sustine ASST – 2012

Asociatia Studentilor SMURD Timisoara, este o asociatie studenteasca al caror scop principal este de a actiona ca voluntari in cadrul UPU SMURD. Rotaract Cetate Timisoara a fost alaturi de aceasta organizatie si a organizat o strangere de fonduri, banii adunati fiind redirectionati catre achizitionarea de echipament necesar pentru ASST.


Seara Italiana, Rotaract Cetate Arad – 2012

RAC Cetate Arad, impreuna cu Universitatea de Vest Vasile Goldis  ne-au invitat sa participam alaturi de ei la Seara Italiana, intitulata sugestiv “Knowing US Italy”. Dupa cum ii spune si numele, de la meniu, la muzica si pana la entertainment, totul a fost cu specific italian.


Participare vizita Guvernatorul Rotary – 2012

Clubul rotary a gazduit in sedinta saptamanala vizita guvernatorului Rotary District 2241, eveniment in cadrul caruia s-a facut o scurta prezentare a proiectelor si a actiunilor Rotary Arad, Rotary Arad Cetate, Rotary Ineu, Rotaract Club Arad si Rotaract Club Cetate Arad.


Participare la inaungurare asociatiei “Aradul Prospera” – 2012

Rotaract Club Arad a avut placerea de a lua parte la inaugurarea asociatiei aradene “Aradul Prospera”, asociatie ce isi propune ca prin proiectele desfasurate sa ajute, prin implicarea oamenilor, la crearea unui oras prosper.


Participare Party People Hai la People, Timisoara – 2012

Rotaract Timisoara Ripensis a organizat in 26 octombrie 2012 evenimentul caritabil „ Party people hai la People”. Toate fondurile stranse au fost redirectionate catre proiectul initiat de RAC Timisoara Ripensis – “Hipoterapia – beneficiile unei relatii puternice”.

Ne bucuram ca am putut fi alaturi de ei in acea seara.


Participare la “I don’t want to gro old without an ambition” – 2012

Proiectul initiat de catre Rotaract Cetate Timisoara are la baza instruirea membrilor din interiorul si din afara clubului de catre speakeri de success din Timisoara in ceea ce priveste dezovoltarea unei afaceri, dezvoltarea personala, persversenta, ambitia si depasirea esecurilor. 

Se doreste a fi un training motivational prin impartasirea experientelor proprii ale speakerilor. Nu putem decat sa ii felicitam pentru initiativ lor care vnie in sprijinirea unuia dintre obiectivele principale Rotaract – formarea de lideri. 


Conferinta Districtuala Baia-Mare – 2012

Rotaract Club Arad a fost prezent timp de trei zile (12-14 octombrie) la Conferinta Districtuala organizata la Baia Mare. Reprezentanti ai fiecarui club au prezentat, analizat si dezbatut proiectele rotaractiene de implicare in societate. Pe de alta parte, la fel ca fiecare conferinta districtuala, si aceasta a fost un bun prilej de socializare si de inchegare a prieteniilor intre membri.


Duck Race – 2012

Când în urmă cu cinci ani Aliakbar Barmayoun, pe atunci preşedinte în exerciţiu al Rotary Club Timişoara,  lansa proiectul caritabil „Duck race” („Cursa răţuştelor”) au fost destui potentaţi ai vremii şi oameni obişnuiţi care  l-au privit amuzaţi şi neîncrezători. Li se părea o enormitate să lansezi la apă 5000 de răţuşte din plastic numerotate, purtătoare de noroc pentru deţinătorii numerelor celor ajunse primele la linia de sosire. Banii colectaţi prin această loterie inedită în România acelor ani urmau a fi folosiţi pentru reabilitarea fântânii din Piaţa Unirii şi pentru dotarea câtorva şcoli timişorene cu filtre de apă, pornindu-se de la premisa că apa este o sursă vitală pentru viaţă şi de sănătatea ei depinde şi sănătatea omenirii.  Iată că acel proiect inedit înscris în tema Rotary Internaţional „Să facem visele realitate” dus la bun sfârşit de cluburile rotary Timişoara, Timişoara Cetate şi Timişoara Ripensis a rămas valabil şi pentru anii următori.

S-a ajuns acum la cea de-a cincea ediţie consecutivă a Festivalului „Bega Bulevard” care include pe lângă o serie mare de acţiuni desfăşurate pe malurile primului canal navigabil din România şi întrecerea răţuştelor galbene. De data aceasta banii colectaţi prin vinderea celor 5000 de taloane de participare („de adopţie”) pe Strada Alba Iulia şi în Piaţa Unirii vor fi donaţi Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, pentru a contribui la construirea unui nou corp de clădire (două dintre actualele clădiri ale spitalului au fost retrocedate). Clădirea, care va cuprinde 7 secţii, va costa în final circa 15 milioane de euro şi până azi s-au strâns abia 10 mii.

Sursa


Participare Crosul si Semimaratonul Judetului Arad – 2012

Vom susține întotdeauna evenimentele ce promovează o viață sănătoasă prin sport. O inițiativă de admirat este evenimentul “Cross-ul și semimaratonul judetului ARAD”, la care Rotaract Arad a avut reprezentant în cadrul concurenților și voluntarilor în fiecare ediție.Ne mândrim cu locul 7/Feminim 2011 și locul 3 categoria de vârstă 18-29 ani/Feminin 2012.


Participare Skirt Bike, Arad – 2012

Pe 3 iunie, SkirtBike Arad și-a numărat biciclistele. A ajuns si Rotaract ARAD acolo si va putem spune că a fost o defilare veselă, colorată, la care fetele s-au simțit minunat. Au fost doamne și domnișoare cochete, dar și fetițe rozalinde cu floricele în păr. Au fost căței cu fundițe, porumbei în coș și veselie la cel mai înalt nivel. 

Organizatorii acestui eveniment îşi propun ca scop principal promovarea mersului pe orice tip de bicicletă şi tragerea unui semnal de alarmă pentru autorităţiile arădene care să ducă la conştientizarea acestora a nevoii de piste pentru biciclişti şi rastele pentru siguranţa bicicletelor.


Marsul Biciclistilor, Arad – 2012

Alaturi de multi aradeni, am inteles si noi sa ne alaturam miscarii pentru realizarea pistelor de biciclisti. Colegele noastre Silvana si Ancuta au parcurs tot traseul pe bicilete, in speranta ca in anii viitori pistele pentru biciclete vor deveni o realitate in Arad.


Summer Lovin’ – 2012

Prima editie  acestui eveniment a avut un real success printre rotaractienii din toata tara. Aici au avut ocazia sa socializeze, sa se cunoasca, sa se distreze. Evenimentul a avut loc la Casa Ponton Baraj si s-a desfasurat in perioada 24-26 august 2012.


Participare RYLA – 2012

Rotary Youth Leadership Awards este unul dintre cele noua programe structurale ale Rotary International, elaborate pentru a sprijini cluburile si districtele in atingerea obiectivelor lor de serviciu rotarian in propriile comunitati si in comunitati din afara tarii, intarind camaraderia si bunavointa in cadrul sau. RYLA este un program de training intensiv pentru tineri cu varste intre 14-30 de ani.

Cea dea doua editie a Ryla a avut loc la Calafat sub organizarea cluburilor Rotary Craiova si Rotaract Craiova. S-a desfasurat pe durata a trei zile. Roatarct Club Arad a fost si el present, alaturi de multe alte cluburi Rotaract din tara. Organizarea, gazduirea si trainingurile au fost exceptionale si feedback-ul evenimentului a fost unul pozitiv.


Conferinta regionala zona 1, Resita  – 2012

Judetele Alba, Arad, Timis, Caras si Hunedoara s-au reunit pe durata a doua zile la Resita in cadrul Conferintei Regionale Zona 1. Vineri a avut loc primirea invitatilor si evenimentul de socializare, iar sambata s-au prezentat proiectele cluburilor participanete pana la data respectiva, precum si proiectele care s-au dorit a fi initiate in perioada urmatoare.

Le multumim celor din Rotaract Club Resita pentru buna gazduire si organizarea conferintei.


Schimburi dulci cu gust de caritate – 2011

ROTARACT ARAD a fost alaturi  de Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mintale Integra şi Asociaţia de Tineret Semper Excelsius, care au organizat un eveniment de caritate, denumit sugestiv “Seara dulce”.Scopul acestui eveniment a fost strangerea de fonduri pentru persoanele cu dizabilitati mintale de la Centrul Integra şi totodată petrecerea serii intr-o ambianţă ”dulce”, deoarece a avut loc o degustare de prajituri. Preparatele dulci au fost aduse de organizatori şi de alte persoane cu suflet mare, precum şi din partea a două cofetării din oraş. La finalul serii, cuvintele au fost de prisos pentru gestul frumos pe care l-au facut cei care au participat la acest eveniment… Pentru ca viata este una prea scurta, iar binefacerile sunt un mod de a trai frumos!


Participare Chartare Rotaract Timisoara Ripensis – 2011

In 26 martie 2011, în Aula Magna a Rectoratului Facultăţii Politehnica a avut loc Chartarea celui de-al treilea Club Rotaract din Timisoara, Rotaract Timişoara Ripensis. 

La eveniment a fost prezent Guvernatorul Districtului 2241 România şi Republica Moldova, Corneliu Dincă, rotarieni din cluburile timişorene, din regiune şi din ţară, aflaţi în Timişoara cu ocazia primului Bal Districtual Rotary Timişoara.


Participare Chartare Rotaract Deva – 2011

In data de 14 mai 2011 a avut loc Chartarea Clubului Rotaract Deva. Evenimentul a avut loc la Teatrul de arta Deva, unde tinerii Rotaractieni au fost primiti oficial in marea familie a Rotary.


Participare Chartare Club Lions 21 – 2011

Am fost onorati sa participam chartarea unui nou ONG in Arad-„Lions 21” in cadrul unui frumos eveniment festiv. Le dorim mult succes in a promova voluntariatul.


Participare la forumul Tinerei Generatii, Bucuresti – 2011

Bucurestiul a fost gazda Forumului Tinerei Generatii unde s-au reunit peste 100 de membrii Rotaract din tara. Evenimentul si-a propus apropierea celor trei entitati – Rotary, Rotaract si Interact, iar cu acest prilej s-au discutat programele de schimb de experienta puse la dspozitie de programul New Generation.


Participare Late Summer Games, Rotaract Cetate Arad – 2011

Club Rotaract Cetate Arad a organizat pe timp de trei zile la Lunca Muresului diverse jocuri cu tematica, avand invitati din cluburile Rotaract din tara. Participanții si-au demonstrat abilitatile si cunostiintele de supravietuire in natura, si s-au intrecut in probe sportive si de indemanare, punandu-se accent pe munca in echipa si dezvoltarea acestor abilitati.


PETS Sbiu – 2011

George Istrate si Melinda Costin, membrii clubului nostru, ne-au reprezentat zilele acestea la Sibiu, unde s-a desfasurat P.E.T.S., President Elect Training Seminar, un seminar care are scopul de a oferi informații esențiale viitorilor președinți de cluburi Rotaract, în vederea pregătirii pentru un an productiv şi de succes.

De-a lungul a trei zile, au avut oportunitatea să întâlnească lideri Rotary, să ia parte la sesiuni interesante, valorificându-şi experienţa si totodată au avut şansa să realizeze un schimb de idei inovatoare cu ceilalți colegi din district. Anul acesta, seminarul a avut loc între 21 si 23 martie, la Sibiu, unde au participat 192 de membrii din 45 de cluburi din cele 52 chartate.

Programul a constat în parcurgerea unor seminarii de instruire, precum şi în activităţi de cunoaştere între membrii districtului. S-au discutat atât îndatoririle pe care preşedintele unui club Rotaract le are,  cât şi responsabilităţile organizatorice ale unui secretar. De asemenea, alte două teme importante luate în considerare au fost vizibilitatea unui club Rotaract la nivelul districtului, dar şi impactul proiectelor districtuale în care se implică membrii săi.

La sfarsitul fiecarei seri s-au tinut diferite activitati de socializare pentru a destinde atmosfera. 

Colegii nostri au venit acasa plini de entuziasm si idei noi , care vor fi aplicate in cadrul clubului.

Asa s-a incheiat inca o intalnire fructoasa si frumoasa intre Rotaractieni.


Gala voluntariatului Arad – 2011

Cu acest prilej au fost premiaţi voluntarii arădeni care au activat pe lângă Centrul Judeţean de voluntariat în contextul „2011 – Anului European al Voluntariatului”.

De asemenea au fost premiate organizaţiile nonguvernamentale implicate în activităţi de voluntariat şi care, desigur, au avut un impact semnificativ în comunitate. Rotaract ARAD a fost prezent, pentru ca a fost una dintre acele organizatii cre au activat in proiecte de responsabilitate sociala, au sustinut activitatile si evenimentele centrului, au promovat voluntariatul si activitatile civile aradene.


Halloween Party, Deva – 2011

Cu ocazia Halloween-ului, colegii nostril de la Rotaract Deva au organizat o petrecere cu scop caritabil la care au participat mai multe cluburi din regiune. A fost un bun prilej pentru socializare, pentru a ne cunoaste mai bine, a inchega noi prietenii  si de a discuta posibile viitoare proiecte.


Participare Concurs Oratorie Interact – 2010

Tinerii aradeni cu talent oratoric au avut ocazia de a-şi demonstra abilităţile într-un concurs creat special pentru ei. Clubul Interact ARAD a organizat faza locală a “Concursului naţional de oratorie Demostene”.

Participanţii, tineri cu varsta cuprinsa intre 14 -18 ani, au ţinut câte un discurs pe tema 2 teme prestabilite. Cel mai bun orator local, a fost ales pe baza prezentării sale în faţa juriului format din cate un reprezentant Rotaract ARAD , Rotary ARAD si Teatrul Ioan Slavici – ARAD.


Participare Conferinta Districtuala Iasi – 2010

Tineri rotaractieni din toata tara s-au reunit la Iasi pentru conferinta Districtuala Rotaract. In cadrul Conferintei au fost trasate directiile pe care Districtul 2241 le va urma in perioada urmatoare, au fost prezentate proiectele cluburilor participante si a fost incurajat schimbul de experienta intre rotaractieni.


Stafeta ciclista Rotary – 2010

Stafeta ciclista este un proiect regional prin care voluntarii biciclisti au parcurs o ruta ciclista cu pornire in Timisoara si sosire in Arad cu scopul de a promova miscarea sportiva si un mod de viata sanatos. Mai mult, prin acest proiect, clubul Rotary a dorit sa atraga atentia autoritatilor locale în ceea ce priveşte necesitatea construirii de piste pentru biciclete.


Participare Balul Rotary – 2010

Am avut onoarea de a fi invitati si sa participam la Balul Rotary Arad, bal organizat pentru strangerea de fonduri pentru acordarea bursei de excelenta pentru un elev cu rezultate exceptionale si pentru achizitionarea unui aparat de facut lumanari pentru AHNR (Asociatia Persoanelor cu Handicap Neuromotor din Arad).

Membrii asociatiei se ocupa cu fabricarea lumanarilor decorative care le aduc fonduri suplimentare. Acest aparata este un adevarat ajutor pentru ei, avand valoare sustenabila.